جوان آنلاین: چندی قبل به مأموران پلیس تهران خبر رسید دختر جوانی برای استخدام در یکی از شرکتهای دولتی، مدرک تحصیلی جعلی ارائه داده است. با اعلام شکایت مدیر آن شرکت دولتی، پرونده به دستور قاضی محمدتقی شعبانی، بازپرس شعبه اول مجتمع قضایی محلاتی برای بررسی در اختیار کارآگاهان اداره ۱۳ پلیس آگاهی قرار گرفت. بنابراین مأموران در نخستین گام دختر جوان را به مجتمع قضایی احضار و از وی تحقیق کردند.
وی در توضیح ماجرا گفت: «مدتی قبل تصمیم گرفتم به کشور ایتالیا مهاجرت کنم، به همین دلیل نیاز به مدرک تحصیلی دانشگاهی داشتم. وقتی با این مشکل روبهرو شدم، تلاش کردم مدرک تحصیلی بگیرم تا اینکه با یک آگهی تبلیغاتی در صفحه اینستاگرامی مواجه شدم که مدرک معتبر دانشگاهی به متقاضیان میداد. سپس با تلفنی که اعلام کرده بودند، تماس گرفتم. زن جوانی به عنوان نماینده شرکت به من گفت با گرفتن مبلغ ۴۰ میلیون تومان مدرک معتبر دانشگاهی به همراه ترجمه آن میدهند. آنطور که او میگفت، من با این مدرک میتوانستم به خارج از کشور مهاجرت کنم و در آنجا استخدام شوم. فریب خوردم و پول را واریز کردم و مدرک را گرفتم. پس از گرفتن مدرک به دلایلی تصمیمم عوض شد و در ایران ماندم تا اینکه برای استخدام این مدرک را به شرکت دولتی ارائه دادم و تازه متوجه شدم تقلبی است.»
شکایتهای مشابه
مأموران پلیس در تحقیقات بعدی با شکایت دیگری هم مواجه شدند. شاکی دوم پسر جوانی بود که همین شرکت کاغذی با گرفتن مبلغ زیادی به او مدرک تقلبی داده بود. پسر جوان هم برای مهاجرت به اروپا مدرک را از همان شرکت گرفته بود، اما بعد از ارائه به یک شرکت ایرانی و استعلام آن مشخص شده بود مدرک جعلی است. از سوی دیگر، بررسیها نشان داد دختر و پسر جوان هر دو حقیقت را میگویند و در دام جاعلان کلاهبردار گرفتار شدهاند.
بازداشت
مأموران پلیس در ادامه به عنوان مشتری با یکی از رابطهای این باند کلاهبردار ارتباط برقرار کردند و موفق شدند او را که زن جوانی است، بازداشت کنند. متهم در بازجوییها اعتراف کرد با باند جاعل کلاهبرداری همکاری میکند. وی در ادامه سردسته باند به نام پیمان را به پلیس معرفی کرد و مأموران هم او را شناسایی و بازداشت کردند. مأموران در بازرسی از مخفیگاه سردسته باند، تعداد زیادی مدارک جعلی با مهرهای دانشگاههای معتبر و ارگانهای دولتی کشف کردند که نشان میداد این باند از افراد زیادی با جعل مدارک دانشگاهی کلاهبرداری کرده است.
وسوسه پولدار شدن
متهم در بازجوییها در ادعایی گفت: «کار اصلیام در زمینه چاپ و لیتوگرافی است، اما چند سال قبل با مشکل مالی زیادی روبهرو شدم، به همین دلیل هم چند باری به زندان افتادم. در زندان با باند جعل مدارک آشنا شدم و فهمیدم آنها از این راه پول زیادی به جیب میزنند و من هم وسوسه پولدار شدن به جانم افتاد. وقتی آزاد شدم، فهمیدم با توجه به حرفهای که دارم، میتوانم به راحتی مدرک دانشگاهی جعل کنم. سپس باند جعل مدارک دانشگاهی را تشکیل دادم. البته اکثر همدستانم رابطههای من و مشتریهایم بودند. آنها افرادی را که متقاضی مدرک تحصیلی بودند با تبلیغات در فضای مجازی جذب و به من معرفی میکردند. اکثر مشتریهای ما افرادی بودند که مدارک تحصیلی را برای مهاجرت میخواستند، به همین خاطر ما مدرک جعلی را همراه ترجمه به آنها تحویل میدادیم که نیازی به ترجمه و استعلام از نهادهای دولتی نداشته باشند تا جعلی بودنش مشخص نشود.»
وی ادامه داد: «ما معمولاً برای هر مدرک بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون میگرفتیم و در جذب مشتری هم وسواس به خرج میدادیم تا گرفتار نشویم، به همین دلیل هرگز فکر نمیکردیم دستمان رو شود، اما دو نفر از مشتریهایمان مدرک جعلی را به شرکتهای ایرانی ارائه دادند و دستمان رو شد.»
متهمان در ادامه برای تحقیقات بیشتر در اختیار مأموران پلیس قرار گرفتند. تلاش برای دستگیری همدستان این باند ادامه دارد.